Som alltid är det dåligt med Update på bloggen, och när det händer blir det en roman av det som ingen orkar läsa hela 🙂

Har eg inte hänt så hemskt mycket, det är väl en Tråkig sak och en Glad nyhet som finns i mitt huvud just nu.

Den tråkiga biten i att vara hundägare är väl den dagen man inser att man måste tänka på hunden och börja ta en massa beslut ang sin bästa vän.
Spirit har varit ostadig i sin bakdel ett tag nu och det blir bara värre. I vintras såg vi att det blev värre när det var kallt. Sen har han sina dagar då allt är jättebra och det är lätt att tänka på dessa dagar och glömma de dagar det inte fungerar. Men efter Lisa så har jag lovat Spirit (och alla andra) att inte hålla kvar honom pga hjärtat utan jag måste använda hjärnan denna gång och bara tänka på honom.
Snart ska vi besluta om ett datum och det kommer bli så tomt efter honom, för även om han är 12.5 år så har han chefskapet i behåll även om Avery testar och testar ibland.
Men det är väl så att livet går vidare, men han kommer aldrig att bli bortglömd, han kommer alltid att ha en plats i våra hjärtan och i skåpet bredvid Lisa så vi kan prata med dom och minnas.

Sen har vi den Goda Nyheten som jag hållit på ett tag.
Den dagen Spirit är borta som kommer jag ju bara ha 3 hundar å det går ju inte, så för att reta lite folk så tog jag hem en stor, ståtlig hane med ett steg som är något utöver vad jag någonsin sett.
Han är rakad nu men vi kommer sätta honom i päls igen och ställa honom så snabbt det bara går så vi kan ta hem det sista Cert han saknar + att jag tror han och jag kommer ha SKITKUL i ringen.
Stort tack till Rosi för att jag fick chansen att ta hand om honom och jag hoppas du känner att han är i goda händer. Synd att det är sådant avstånd mellan oss, men jag hoppas vi stöter på varandra på någon utställning eller så å du kan träffa honom.


Hans namn, Jangel´s To Hot To Handle ”Jax eller Jaxon” (Jax när vi pratar normalt, Jaxon då han vägrar lyssna) 🙂
Han är verkligen en Afghanhund utifrån den rasstandard man kan läsa då det står att dom är självständig och påhittig.
Jax behöver inte oss 2 benta, han kan allt själv. Att öppna Kyl, Frys, dörren in till fodertunnan och lyfta på det locket,
sopskåpet osv osv, listan kan göras lång ska ni veta.
Att lyssna är heller inte hans starka sida, men jag vet att han hör mig iaf, sen om han gör som man vill, DET är en helt annan grej, afghanhunds grej.

Jag som inte skulle ha fler pälsar efter Thelma & Spirit….
Det gick ju inte som planerat, först kom Memphis av en slump och sedan kom Jax också av en slump, kan inte fatta detta 😛
Men den dagen Thelma är bort blir det inget ”råkade” mer, för nu har vi 2 st 5 åringar och en 6 åring och det räcker.
När Jossan flyttar så försvinner ju Avery (då får Jossan fundera på sällskap till honom då han har svårt att vara ensamhund).
Sen tar jag 5 åringarna och då är allt som det ska, 2 kanske räcker nu när man börjar närma sig ålderns höst 🙂

Sen har det ju varit lite utställningar i sommar, men inget att prata om, lite VG & EXC på Memphis och ett VG på Avery som bara följde med eftersom det skulle vara LC i Bjurholm, var han ändå med så kunde vi väl ställa honom. Men veckorna innan så fick vi veta att LC på söndag var inställd då bonden vart tvungen att låta fältet växa så gott det gick pga denna sommar värme.
Men han fick iaf komma ut en gång i år 🙂

Så detta är vad som hänt under sommaren, nu väntar Nordichallen så får vi se vad den domaren tycker om Memphis !!

Ha de bäst alla och var snälla, för snart är det julafton och ni vill väl att tomten ska hälsa på 🙂