Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'tp_header' not found or invalid function name in /home/vinthund/public_html/afghanhund.se/dogblogg/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Archive for the Category » Allmänt «

Tomt & Tyst ….

Så har det gått ett dygn och vi sitter här i vagnen och försöker smälta det som skedde igår.
Igår sa vi att det var kanske lite korkat att dra hit eftersom saknaden av Thelma skulle göra sig extra påmind i detta trånga utrymme.
Men det var precis som om hon var med för hon och Jaxon ligger alltid bak och ingen annan får komma dit.
Igår var det ungefär så, bara det att Thelma saknades. Jaxon låg och tog upp hela baksängen medans M & A fick ligga på golvet eller soffan fram.

Jag har läst alla kommentarer på min Facebooktråd nu och tackar er alla för hjärtan och det som skrivits.
Vissa vet mer om Thelma än andra, vad hon betytt för mig men jag tror alla fattar idag att hon och Lisa var min länk mellan Liv & Dö ett tag.

En annan kommentar måste jag också få rätta till, jag hade berättat om vad Thelma varit med om och att hon fått ett bra liv nu.
Det hon menade var INTE Thelma utan det var Lisa som blev ihopblandad.
Thelma har varit hos mig sedan hon var 10 Veckor och har haft det jättebra i sitt uppväxthem, Lisa däremot hade det inte så bra under sina 3 första år…

Foto: Pia Sahlen

ALLA mina hundar betyder lika mycket så ni vet, men Thelma & Lisa kommer alltid att ha den där lilla procenten extra kärlek för att dom var just de hundar dom var och ”tog hand om mig”.

Jag vet att vi gjorde rätt i att ta detta beslut nu för i helgen blev hon som sagt sämre, jag såg att det kom blod och jag visste att vi kan inte öka på dosen mer eftersom det inte skulle hålla då det gick så snabbt att gå från bra till dåligt.
Tog upp henne på 2+2 igen på Söndag och bestämde oss för att kontakta Djursjukhuset och beställa tid så hon fick somna in.
Redan på Tisdag visar det sig att 2+2 inte hade någon större effekt då hon börjar hosta igen.
Andningen hos en frisk hund ska ligga på 15-18 andetag/ minut och Thelma låg inte under 28 . Så som ni förstår, det var nödvändigt att göra detta, jag hade inte så många val.
Jag greppade efter de där halmstrået för 3 veckor sedan då vi var in, men jag visste att det var ett halmstrå och redan då började jag stålsätta mig för det som kanske skulle komma.
För hur det än var så hade man väl en förhoppning, men jag vågade inte tro och det är väl just därför jag känner mig så ”lugn” just nu, inte som när Spirit försvann eftersom jag inte han ”förbereda mig” alls den gången, där var snabba beslut på 2-3 dagar.
MEN Thelma har fått haft ett bra liv som Uppfödare Jana sagt till mig, och fler har sagt det också, hon har varit frisk som en nötkärna utan skavanker mer än en söndersliten sporre.

Snart återgår vi in i vår skyddade värld i husvagnen, det är faktiskt ganska skönt att vara här nu, ta de 3 och gå ut med och en Avery som hela tiden tittar bakom sig, vilket han aldrig gjort innan.
Det känns lite som om vi nu har sällskap på promenaden, ett sällskap som bara Avery kan se.

Till Sist vill jag bara säga TACK till Jana & Bosse på Jangel´s för att jag fick chansen att få ta hand om henne.
Efter att ha sett Klara och LeRoy sa jag till Bosse tror jag det var att ”En sån vill jag också ha”. Frågade lite då & då om dom inte skulle göra om Indra/Elvis men inget riktigt svar. Sen en dag, då får jag reda på att dom ska göra om detta och erbjuder mig en valp.
Sen när kullen föds, då blir dom bara två och där försvann mitt hopp, det var ju så fina barn i förra kullen så jag såg min chans rulla då det säkert (övertygad om detta) fanns uppfödare eller utställare på kö för att få från denna parning 🙁
Men jag kände mig ganska nöjd då jag fick åka ner och titta på valparna och då förstod jag att jag skulle faktiskt få köpa en av dessa.

Som Maria skrev i min tråd igår:
”Hon hade ett fint syfte här på jorden – att lyfta Dig” å det var nog så
Men nu var det dax att lämna tillbaka henne.

InOff Utställning

Det var ett tag sedan jag skrev (igen) och jag tänker inte lova att det ska bli ändring på det för jag håller ju inte vad jag lovar iaf 🙂

Helgen startade med att jag hade noll ork och energi till något så jag behövde ”Ladda Batterierna” lite för mig själv så jag tänkte att jag drar till husvagnen med några hundar.
MEN problemet var att Memphis var anmäld till denna InOff i Timrå så jag skickar ett mess till Linda att JAG åker inte men eftersom jag litar på henne till 101% så kan jag låna ut Memphis till henne för detta men då måste hon bada henne också.
Å hon svarar, lite oväntat, helt ok jag hämtar henne och vips så hade jag ställt i ordning allt och Linda och Molly kommer och plockar upp henne.

Några timmar senare ser jag dessa bilder och blir alldeles varm i hjärtat.

Memphis är ju Memphis och hon väljer noga ut sina favoriter har vi märkt så när jag ser nästa foto vill man bara smälta lite, det är ju trotts allt Molly som ska ställa henne så att se denna bild kändes helt ok.

Å sen blev det Söndag och Linda får höra att det är ingen afghanhund anmäld idag utan det var igår !!!!!!!!!!
Men jag är 110% säker på att jag anmälde till SÖNDAG och där fick vi en förklaring på varför inte Mitt och Linda´s PM stämde överens.
Men hon lyckades iaf ordna så att Memphis fick vara med idag tack och lov.
Detta har hänt tidigare på MG Event så jag var inte förvånad precis !!

Hur gick då utställningen??
Molly är en hejjare på att ställa hund har jag förstått och det var 95% för hennes skulle Memphis fick vara med, lite för att träna sommar underlag också, men jag vet ju att hon är roligare ute än inne.
Molly verkar skött sig bra för från Fil och foto finns kanske inte så mycket att tillägga.

Å till Molly, du får låna Memphis när du vill för juniorhandling, Barn med hund eller något annat bara jag får tillbaka henne 🙂

Så med detta slår vi igen butiken för idag, lite mat och 3 timmar bio får avsluta denna helg, imorgon kör vi väl lite jobb igen.

Kritiken kommer när vi är hemma från bion

Vår Saga

Eftersom jag vet att när denna dag kommer så kan jag inte skriva eller ens tänka så jag har tjuvstartat lite redan idag.

Lite musik till all text?
Jag lyssnade på denna då jag skrev och känner lite lugn..

Spirit kom, precis som Lisa och Memphis, till oss som 3 åring och var väl ingen hund som gjorde mycket väsen av sig. Han gjorde som alla andra, bara klampade in och bodde här efter några dagar.
Jag hade ju Lisa och Thelma i huset vid den tidpunkten, tack och lov, men jag hade ingen riktig ledare för flocken eftersom Lisa var som hon var. Hon skötte det jättebra som oftast efter att hon bott in sig ett år, men det var de där gångerna det slog runt för henne, jag tror allt svartnade för henne och det ”Tidigare livet” (hatar det ordet egentligen) gjorde sig påmind.
Hon kallades Häxa Surtant av just den anledningen.

Spirit såg jag inte direkt som en ledare för flocken, men på något sätt så kompade han och Lisa jättebra ihop, Spirit växte i pondus.
Så den dagen Lisa var borta var det lite rörigt ett tag, men så klev Spirit in, å jag minns den dagen än idag. Thelma har temperament men när hon försökte sätta sig upp mot Spirit då fick hon ge sig. Han gick bara fram och tittade på henne så var det över. Sen den dagen har hon ALDRIG sagt något åt honom.
Spirit har ju även haft stort inflytande på Avery, för Avery stannar upp då Spirit kliver in i rummet (om han ”bråkat” med någon) och bara går.
Spirit har kört ”Tasspåläggning” på Avery då han gått förbi och Avery vaktat matskålarna som stod på bänken.
Då gick det snabbt, jag stod typ 1 meter ifrån och jag han fasen inte med då Spirit la tassen på ryggen, drar ner honom i golvet och ställer sig över honom och TITTAR djupt in i ögonen.
Inser i efterhand att det hade kunnat sluta riktigt illa, men Avery är inte korkad (han bara låter oss tro det ibland) han fattar signalen snabbt och viker bort blicken och Spirit kliver av honom och Avery går till sin plats.

Spirit har ALLTID varit den som styrt upp allt de ggr jag inte hunnit med, han går emellan och styr av allt grupp. Ligger Thelma i sängen får ingen röra henne, gör man det så hör man ett djupt morrande, men när Spirit var på topp då var det som att han kom in och titta på Thelma och bad henne lugna ner sig.

Han vart ingen stjärna i ringen och ni som sett honom på LC banan har nog mer skrattat åt honom än att beundrat hans teknik. Det har jag iaf 🙂
Han kanske har fullföljt 2-3 lopp och de andra har han liksom stannat upp och funderat på vad i hela världen sysslar jag med, sen vänder han och går åt andra hållet (för mig sett då)
Vet inte hur många ggr jag jagat honom på LC banan efter att hans partner gått i mål.
EN gång gjorde han och Thelma ett jättefint lopp, Söderhamn, men iom att linan trasslade och vi skulle köra omstart på banan var det rökt, han sprang inte en meter !!!

Vi har så oerhört många minnen, jag har så mycket att tacka denna hund för å just nu, 2 dagar innan, vet jag fasen inte hur det ska bli.
Spirit har varit klippan i denna flock, man har kunnat stoppa in vilken hund som helst och han har sagt till om det inte är rätt sätt av de andra.
Jag vill ha honom pigg, frisk och så för jag behöver hans hjälp att tämja Jaxon in i familjen som vi vill ha honom.
Men nu får vi klara oss själva, du har faktiskt gjort så mycket i ditt liv som ingen kan förstå.

Alla medaljer har en baksida och vår baksida närmade sig snabbt. Spirits kropp har sagt stopp ganska snabbt, det går utför i ett rasande tempo nu. Benen bär inte alla dagar och han ligger mest bara och sover då han är inne.
Känner lite att det inte är ett värdigt liv för en hund som varit så full i fan i hela sitt liv.
Jag har fått 9½ år med dig, du har givit allt du kunnat och nu måste jag ta mitt ansvar det vet jag, men det är så svårt så svårt.

TACK till dig Lena för att jag fick äran att ta hand om denna KUNG för du fattar nog aldrig vad han har gjort för mig och hela denna flock.
Livet hos oss kommer aldrig bli sig likt efter denna förlust.

Torsdag 15 November.
Nu är det gjort, nu har du inga problem längre älskade vän.

Han gick in som han aldrig gjort förr. Lugn och sansad, fick sin lugnande och kämpade in i det sista för att inte lägga sig.
Tjurskalle som han är, Veterinären var in och funderade på om han skulle få lite till, men strax efter kapitulerade han och sen gick allt lugnt och stilla.
Nu finns delar av honom i skåpet och om 1-2 veckor är han tillbaka från kremeringen.
Han somnade in på min arm och hand på golvet, ville inte flytta honom.
Men när allt var klart lyfte jag upp honom på bordet med fällen för jag tänkte inte lämna honom ensam på ett kallt golv.

Sundsvalls Utställning

Det är konstigt att man längtar och längtar till en helg som denna och när den är över är man bara trött på allt som har med utställning att göra.
Ja inte Memphis då, för jag åker och kommer hem med samma hund, utan det som skrivs på en bit papper, det som talar om att du har inte mycket fint och bra på din hund.
Lördagen var väl helt ok även om den franska domaren redan i ringen talade om att han inte gillade hennes pälsmängd så redan där förstod jag väl att det kommer upp en blå skylt och dagen var över.

Idag Söndag hade jag blandat ihop domare då jag anmälde och trodde att jag anmälde för den Irländska domaren, så min förvåning då det står Finland på PMet som kommer. Hade jag tittat efter en gång till så hade jag sparat 380:- då jag visste från Svenstavik i fjol vad Finland tycker om den typen av hund. (Jag vet några länder till man ska passa sig för också idag)

Jag är jättenoga att ladda upp kritiklapparna på Resultat på hemsidan, men denna kritik kommer inte komma upp eftersom jag känner att hon gjorde allt för att fylla lappen med dåliga saker.
Det är 9 rader på kritiklappen och hon hade fyllt 7 av dessa med dåligheter på Memphis. det enda som var bra är att hon har bra Temperament och hon var Väl visad… Sen var hon bara ett skräp…

Just i den stunden då den GULA spaden åkte upp så stannade allt upp, Du kan inte mena allvar? men insåg snabbt att det var sant och jag var väldigt nära att knyckla ihop kritiken jag fick. Men lugnade mig snabbt och insåg att jag kan inte göra det med så mycket folk runt om och sen ville jag ju läsa !!!

Men hur det än är, jag vet att Memphis har sin päls och att jag måste hitta rätt domare (och jag har en liten lista) som gillar henne och eg är det väl ungefär som hon ser ut som dom gjorde om man går tillbaka till innan man började avla på pälsarna.
Så jag är nöjd med ”Söta Fröken”, utställning är inte allt ..

Helgen i övrigt har varit underbar som alltid, nytt folk på besök denna helg. Först badar jag M och på kvällen kommer Sofia in från sin resa ifrån Norr och badar och fönar Do It då hon sover på Hotell/Vandrarhem.
Senare kommer Emma för att låna rummet i källaren och vi umgås lite med mat och dryck på lördag innan tröttheten slår till.

När vi var på utställning fick de tre musketörerna vara hos Helena istället för att vara hemma ensam, sen var det ganska bekvämt att göra så då Sofia kom med 3 och Emma med 2, det skulle lätt kunnat spåra ut någon gång om alla varit hemma.

Så som alltid då det är utställning i Sundsvall känner vi oss nöjd och glad och tackar alla trevliga människor vi träffat i helgen.

Och inte att förglömma, ett stort stort tack till Ethel Henriksson från Umeå som sprang in på CyberPhoto och köpte en WiFi adapter till kameran och tog med ner till mig !!

 

Så till nästa gång vi ses, ha ett underbart liv !!!!

Vi Summerar Resan ….

Jag har ju inte meddelat resultatet för söndagen kom jag på nu då
jag ska skriva ihop några rader. Men tyvärr så gick Söndagen i
Lördags eftermiddagens tecken, Avery kröp ihop inne i hallen, rädd
för allt som gick förbi oss så när vi kom in i ringen så rörde han väl
sig ganska ok, men kröp ihop stående och tänkte fasen inte visa upp sig.
Kanske inte kan skylla allt på de 2 attackerande afghanerna, men dom
bidrog en hel del.. Så nu har vi lite att jobba med i vår.
Fast när han kom hem och hade ”sina” svarta afghaner bredvid sig, ja då
blev han lika kaxig och uppkäftig som han brukar vara normalt 🙂

Men hur ska jag summera resan då???
Ett ord egentligen… UNDERBART !!!
Så kul att se något annat, ett helt annat system att döma på. Jag var ju
fundersam på hur man kan hinna med 2 utställningar på en dag, men även
om Specialen på Lördag em kom igång lite försenad så var det inga större
problem att hålla tiderna jämfört med en show i Sverige.
Visst har det lite att göra med att man inte skriver kritik, men på Specialen
gick domarna med diktafon så där skrivs kritiken i efterhand och mailas ut.
Lite trist egentligen då man är van att få veta direkt vad domaren hakar
upp sig på med ens hund, men lika för alla. Det som var lite kul på denna
utställningsplats var att man hade serveringar ute, serveringar som mer
liknade restauranger. Det fans ställen inne där man kunde äta, fika eller
bara köpa en öl eller så …

 

 

 

 

 

 

 

Ringarna val helt OK tilltagen och fina staket runt tingen så ingen
kunde klampa in av misstag. En ringsekreterare inne i ringen som
höll ordning och en till som såg till att alla hundar som skulle in i
ringen fanns vid öppningen då det var dax, kanske kan det vara
ett recept till att lyckas få det gå snabbt??
Det enda som var en nackdel är mellanrummet mellan mattorna
man ser på bilden. Mattorna var det skitbra grepp i, men betongen
mellan var lite förrädisk för alla med stora hundar och för hundarna !!!

 

 

 

 

 

 

 

Avery & Flyget då?? 🙂
Ja jag kan erkänna helt öppet att jag var extremt tveksam på vilket skick
han skulle vara i då jag plockade ut honom ur buren i Alicante då vi landat.
Men jag ändrade mig lite då jag sitter inne i planet och ser dom rulla ut
honom, han står där så lugnt, hälsar så glatt på alla 3 som kommer och
pratar och kliar honom genom gallret.
Bra med kameran i buren också, men den fick jag inte ha på hemvägen.
Jag fick ju gå ut på plattan och rycka ut strömmen, men det fanns kraft
kvar i kamerans batteri så den spelade in ett tag till iaf 🙂

Denna film är 2-3 minuter efter att man stängt lastluckan:

Och denna film är tagen ca 30 minuter efter att vi lättat:

Starten lokaliserade jag men han gör inget väsen alls av det, det enda som
var lite oroligt var då man satte buren på vagnen som skulle från
terminalen till planet men han lugnade sig snabbt.

Så summan av denna resa blir att Resultaten suger pga olika faktorer.
Men själva resan i sig men Sällskapet, resandet, vädret, upplevelsen och
maten så var det bara så värt detta.

Nu tränar vi för nästa resa, kanske blir det Memphis tur den gången !!

Varje kväll samma sak, han däckade i sängen och bara myser !!

Utställning Dag 1/2

Så var då denna dag slut och den ska summeras…
R-Cert har vi ju skämtat om att vi ska göra en Bonfire av dessa i Bjurholm något år.
Ja nu har jag ju ett till att lägga i brasan skulle man kunna säga men det gör jag inte för detta R-Cert på Avery ska jag spara för det är det första och det närmsta jag kommit ett Cert innan 🙂

Men skämt å sido so har Lotta rätt i att vi kanske borde träna honom lite mer för han gör lite som han vill inne i ringen å speciellt under Utställning 2 för då var han pissless….
Sa att om detta varit Thelma, då hade hon bara satt sig ner typ eller man har fått dragit runt henne i ringen, sådan är hon..
Men Avery springer ju iaf men vi har inte ställt krav eftersom man är så van Thelma och Memphis som bara går in och ger ALLT från start.
Sen är ju Avery mindre ställd men kanske det går lite bättre om vi tränar honom lite mer 😛  Men hur som helst, ny dag imorgon och nya chanser. Hoppas bara det är en domare som gillar honom nu å inte ger honom ett R-Cert till 😛

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyvärr får man ingen skriven kritik här nere och allt går i ett rasande tempo, men han fick iaf ett EXC 2 & R-Cac på Kennelklubbens utställning först och sen på Specialklubben blev det ett VG vilket han jobbade till sig ganska bra själv motsträvig och trilsk som han var.
Så två på en dag och utan rätt träning så kan vi nu inse att det inte är en ”Avery Kombo”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lotta fick till en bild på Avery in action under 1a utställningen iaf. Det kommer fler bilder från en annan kamera senare, å dom är nog värd att vänta på..

Sist men inte minst… Badet igår vart ett äventyr…
Duschkabin där Avery knappt ville gå in eller rymdes, där står man dubbelvikt för att komma åt allt man vill bada.
Avery tröttnar, jag tröttnar men som alltid, K9 Keratin serien levererar såg jag då vi vaknade och fick spruta i lite spray balsam och borsta ur öron och svans…
K9 Keratin skulle jag inte köra på Avery utan han skulle få köra slut på Aloe Vera, men nu kommer nog Aloe Vera stå på hyllan om ingen vill ha den för här gäller nu Keratinen 😛

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men nu tar vi och drar oss tillbaka mot sängen,
en ny dag  och nya äventyr väntar imorgon !!!

Resan Så Långt ….

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om Avery mer än att jag är mycket
imponerad av honom efter i princip ett dygns resande och mycket tiD
i buren.
Han som brukar ligga och gnälla i bilen typ 20 mil innan han somnar
totalt utmatad så knappt ett ljud på vägen nu.
Inne på Arlanda gick han bara runt lugnt och kollade på allt som hände.
Sen kommer stunden då vi ska skiljas och åka i varsin del av planet….
Jag slår igång kameran men missar att slå på ljuset så jag ser tyvärr
bara resan fram tills dom stänger och efter att vi landat och dom öppnar
lastluckan och döm om min förvåning då jag ser en lugn och fin hund.
Killarna på Alicante tom pratar med honom, sticker in fingrar och kliar
honom på rumpan lite och sen ser jag honom hela tiden tills jag sprättar
förseglingarna och stänger av kameran.
Avery ÄR cool i vanliga fall också, men detta hade jag inte väntat mig
skulle gå så pass smärtfritt för nu när vi åker bil så får han ligga i buren
och han hoppar in så snällt, låg 40 mil till Granada och bara gillade läget.
(Sista 10 minuterna stadskörning, då tyckte han det var nog)

Men nu är vi iaf incheckade på rummet, tagit en promenad till matbutiken
och skaffat lite mys som vi ska tugga i oss efter middagen kl 21.00 🙂
Och imorgon är det dax för 2 utställningar, en Kennelklubb & en Special.
Ska bli kul att se hur man organiserar i Spanien om man klarar 2 på en
dag, i Sverige har man väl svårt med en vissa ggr….

En sak som jag förvånas över här är vägnätet. Så fina vägar och så lätt att
köra, omkörningsfilen till vänster är 99% tom om den inte används för
omkörning, inte som i Sverige då den alltid är full av några som tror sig
äga den filen 🙂
Blinkar man och vill ut, ja då bromsar bilen som kommer för att man ska
slippa bromsa och kanske bli fast bakom tex en lastbil.
Där kan Svensson kanske lära sig något, allt flyter så mycket bättre om
man hjälps åt i trafiken och det ser man här nere…

 

 

 

 

 

Men nu är det dax för ett bad för lilleman, tyvärr så sover han så gott men
vill man vara fin så får man lida pin heter det va??
Sen om HAN bryr sig är ju en helt annan sak, för jag tror inte han bryr sig.
Så med denna bild loggar vi ut nu å säger, Vi hörs igen imorgon !!!!!!

Spännande Planer ….

Ja nu var det ju ett tag sedan vi orkade skriva men idag bara måste jag skriva
eftersom jag nu gjort någon som jag sett andra göra och har velat gjort själv
men vet inte om det haft med Modet att göra eller något annat som pengar…

När vi var hos Lotta i Spanien så kom det på tal att vi kanske skulle ta med Avery
ner i Februari på en NAT & INT utställning i Granada, å tanken malde lite efter det.

Kollade upp om någon hade flygbur och det finns, men letar lite till i Sundsvall så
kanske vi slipper åka kvällen innan till Arlanda eftersom den ska plockas upp i Uppsala
men jag tror inte Carina vill möta oss där vid 4 tiden å jag är inte så pigg att åka kvällen
innan och sova på Arlanda så vi söker vidare.

När buren var klar sökte jag semester och förklarade och fick ett kort ”Klart du ska ha
semester, säg bara till ett tag innan så vi hinner få en ersättare”
Så iom det så bokade jag idag resan för mig & Avery å det ska bli lite spännande.

Utställningen är på Lör & Sön men vi åker ner redan på torsdag så hinner han lugna sig
OM det blir en hemsk upplevelse för honom. Iom att vi kommer till Lotta med Afghaner
och Saluki då har han säkert glömt allt vad flyg och bur heter skulle jag tro, men han får
ett dygn iaf att vila upp sig lite på…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blir lite spännande detta, kanske vi får blodad tand och reser mer utanför Sverige
än på hemmaplan 🙂

Dax för utställning …..

Satt och klurade ett tag om jag skulle åka och vilka som ska med.
Thelma är ju given trotts att hon är lite vildvuxen och småfet 🙂
Men Avery får hänga med han också, dumt att åka ner med halvfull
bur bak i bilen tänkte jag.
Sen anmäler man i godan ro och sen kommer man till BETALNINGEN
och funderar lite på vad i hela friden man sysslar med, kanske man
skulle sysslat med fåglarna eller reptiler istället för det blir nog lite
billigare i längden.

Visst förstår jag att alla klubbar behöver pengar för att bedriva sina
verksamheter, men jag som privatperson fundera några ggr per år
vad man håller på med, det är SKK, SVVK och SSR.
Tyvärr fick jag välja bort SvA då det inte händer så mycket där för
oss i norr och utställning fanns väl bara en och då är vi i Linköping
eftersom det är Jossans helg då.
Men ca 1000:- i medlemsavgifter för klubbarna till att börja med sen
kostar A & M typ 390:- och T låg nu på 240 då hon är Veteran.
Så söndagen i Gimo kostade 670:- och sen kommer resan på det så
1000:- lappen ungefär plus lite mat.

Men va fasen, det är ju bara pengar, sluta gnäll och hosta upp det
för det är ju lite kul också å det är väl det som gör att man väljer
att lägga dessa pengar på sommaren, å detta var då bara EN utställning
vissa månader kan det u vara 2-3 stycken som ska betalas 🙂

Men nu blir det iaf Avery & Thelma som intar Gimo och jag hoppas
verkligen att vi snart kan få de där sista Certet tidigt i år på Thelma
för då får hon nog sin pension som 10 åring, men jag har hoppats förr….

Natti Natti Alla Glada !!
Alla andra kan gå och gömma sig 😉 

Hur har det gått???

Först av allt, tack till alla som gratulerat till den nya skönheten, det värmer.
Och att över 600 Ip Nummer skulle logga in på bloggen under 2 dagar trodde
jag väl verkligen inte, men så glad att detta väckte så stor nyfikenhet
Även ett tack till Maud Virf som givit mig lite tips på mat och så som jag sen
spånat vidare på lite i min riktning och i utbudet här i Södern.
Tack till Sven Westerblad som gav mig lite borst tips då tydligen Ice har lika
päls som Memphis. Kostade lite att investera i borstar, men det är det värt 🙂

Men hur som helst har det nu gått en vecka och jag blir så förvånad hur bra
allt fungerar, men det var som en vän sa att hon var inte förvånad för min flock
är så stabil och säker i sig, jag är klar och tydlig mot dom vad som gäller så det
var nog aldrig en tanke på att det skulle bli problem.
Jag tog ju med mig Thelma ner eftersom hon kan vara lite svår på tikar ibland,
men hon bevisade åter igen att hon är RASIST då hon accepterade Memphis
precis som hon gjorde med Ewa´s ZsaZsa, in och busa direkt utan krusiduller.
När vi sen kommer hem så står pojkarna utanför och möter upp oss och det var
liksom som om dom känt varandra sedan innan. Lite reserverad var väl Memphis
i ca 2 minuter, sen gick vi iväg och allt bara flöt på som om dom gjort detta förr.
Hundgården har vi också hunnit testa, både med och utan Thelma.
Thelma var nog lite för hårdhänt mot Memphis så efter 1a gången där så blev
hon och Avery ett oskiljaktigt radar par. Är hon inte nära mig å hänger hon med A.
2016-11-14-14-11-16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För några dagar sedan var vi iväg till hundgården utan Thelma då hon har något
i bakbenet som gör att hon haltar mer eller mindre i vågor.
Då var det Avery & Memphis för hela slanten och det var ju det jag hoppades på
när hon skulle flytta in.

Idag var vi iväg till hundgården igen och nu var Thelma med,
men hon är lite som Spirit, hon leker med munnen och vill gärna små nafsa lite i farten
och det passar inte Memphis så då slår hon av. Men Thelma kommer väl att lära sig å
andra sidan så kommer hon nog inte hänga med i Memphis & Avery´s tempo så länge till.

I övrigt så kan jag ju säga att jag har nog fått den mest underbara lilla tjej hit, så stort tack
till Linda Hallgren & Madeleine Wall för ert arbete nig gjort hennes första 4 år.
En så genom mysig, go och snäll hund som hon är kan jag bara vara så tacksam över att
JAG fick förtroendet att fortsätta skämma bort denna skönhet och samtidigt få henne i form
och i kondition för utställning i vår.

15078712_10154368358617659_6801307317482163798_n
Att ha en hund som ligger
på detta sätt på nätterna
är ganska mysigt:

 

 

 

 

 

 

15027972_10154360298382659_2059771380110165255_n

 

 

Att se henne ligga så här utslagen och bara
blotta sig efter några dagar måste väl vara
ett bra tecken på att hon trivs?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


15036446_10154359253722659_5433778261658789127_n

 

Att ha någon som frivilligt kryper upp i fåtöljen
och myser är nog också mysigt och inte helt fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14940192_10154356226157659_2255178086360922518_o
Vi testade att fota henne i studion efter
3 dagar, men det visade sig vara fel beslut.
Det var mysigare att gosa med matte…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så som ni fattar, jag har absolut inte ett enda problem med denna fröken,
(ja förutom att när hon dricker vatten, då kan man torka golvet med trasa efter henne)
så jag har nu skickat ett PM till Jana så hon får göra klar alla papper och skicka upp så
skriver jag på och postar tillbaka, för denna prinsessa kommer jag aldrig släppa ut sikte.

Utställning?
Ja det kommer det bli och även om jag vill ha Thelmas sista Cert så tror jag nog att
Memphis kommer att ställas samtidigt på samma utställning. Jag har ju varit lite i valet
och kvalet, tänk om Memphis skulle ta Certet för Thelma, men å andra sidan så gillar
domaren Thelma så får hon det iaf. Men jag skulle vilja ha det i April så jag kan pensionera
henne från detta. Men vi får se, som hon haltar bak nu kanske det är slut redan här och nu,
tanten börjar ju bli till åren och hennes ben betyder bra mycket mer är en rosett !!!!

Lure Coursing?

Tyvärr tror jag inte hon kommer få ta licensen eftersom det är så svårt här uppe att få
tillfällen att göra det och att åka 60 mil typ på en vardag för att sen åka hem och jobba
dagen efter känns inte så lockande. I den takten det finns träningar och chans till Licenslopp
i vår trakt så kommer det tyvärr ta 2 säsonger innan hon har boken så då avstår vi helt
enkelt och satsar bara på utställning och kanske hon och Avery kan gå rundbana i sommar
istället som kompensation för att hon inte får licensen. Men hon får följa med iaf de gånger
Avery ska tävla och se hur det går till 🙂

Med det avslutar jag och åter igen ett TACK till Jana & Bosse för att jag fått äran att ta
hand om denna söta & trevliga lilla tjej….

  • VÅR SPONSOR