Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'tp_header' not found or invalid function name in /home/vinthund/public_html/afghanhund.se/dogblogg/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Archive for » februari, 2020 «

Tomt & Tyst ….

Så har det gått ett dygn och vi sitter här i vagnen och försöker smälta det som skedde igår.
Igår sa vi att det var kanske lite korkat att dra hit eftersom saknaden av Thelma skulle göra sig extra påmind i detta trånga utrymme.
Men det var precis som om hon var med för hon och Jaxon ligger alltid bak och ingen annan får komma dit.
Igår var det ungefär så, bara det att Thelma saknades. Jaxon låg och tog upp hela baksängen medans M & A fick ligga på golvet eller soffan fram.

Jag har läst alla kommentarer på min Facebooktråd nu och tackar er alla för hjärtan och det som skrivits.
Vissa vet mer om Thelma än andra, vad hon betytt för mig men jag tror alla fattar idag att hon och Lisa var min länk mellan Liv & Dö ett tag.

En annan kommentar måste jag också få rätta till, jag hade berättat om vad Thelma varit med om och att hon fått ett bra liv nu.
Det hon menade var INTE Thelma utan det var Lisa som blev ihopblandad.
Thelma har varit hos mig sedan hon var 10 Veckor och har haft det jättebra i sitt uppväxthem, Lisa däremot hade det inte så bra under sina 3 första år…

Foto: Pia Sahlen

ALLA mina hundar betyder lika mycket så ni vet, men Thelma & Lisa kommer alltid att ha den där lilla procenten extra kärlek för att dom var just de hundar dom var och ”tog hand om mig”.

Jag vet att vi gjorde rätt i att ta detta beslut nu för i helgen blev hon som sagt sämre, jag såg att det kom blod och jag visste att vi kan inte öka på dosen mer eftersom det inte skulle hålla då det gick så snabbt att gå från bra till dåligt.
Tog upp henne på 2+2 igen på Söndag och bestämde oss för att kontakta Djursjukhuset och beställa tid så hon fick somna in.
Redan på Tisdag visar det sig att 2+2 inte hade någon större effekt då hon börjar hosta igen.
Andningen hos en frisk hund ska ligga på 15-18 andetag/ minut och Thelma låg inte under 28 . Så som ni förstår, det var nödvändigt att göra detta, jag hade inte så många val.
Jag greppade efter de där halmstrået för 3 veckor sedan då vi var in, men jag visste att det var ett halmstrå och redan då började jag stålsätta mig för det som kanske skulle komma.
För hur det än var så hade man väl en förhoppning, men jag vågade inte tro och det är väl just därför jag känner mig så ”lugn” just nu, inte som när Spirit försvann eftersom jag inte han ”förbereda mig” alls den gången, där var snabba beslut på 2-3 dagar.
MEN Thelma har fått haft ett bra liv som Uppfödare Jana sagt till mig, och fler har sagt det också, hon har varit frisk som en nötkärna utan skavanker mer än en söndersliten sporre.

Snart återgår vi in i vår skyddade värld i husvagnen, det är faktiskt ganska skönt att vara här nu, ta de 3 och gå ut med och en Avery som hela tiden tittar bakom sig, vilket han aldrig gjort innan.
Det känns lite som om vi nu har sällskap på promenaden, ett sällskap som bara Avery kan se.

Till Sist vill jag bara säga TACK till Jana & Bosse på Jangel´s för att jag fick chansen att få ta hand om henne.
Efter att ha sett Klara och LeRoy sa jag till Bosse tror jag det var att ”En sån vill jag också ha”. Frågade lite då & då om dom inte skulle göra om Indra/Elvis men inget riktigt svar. Sen en dag, då får jag reda på att dom ska göra om detta och erbjuder mig en valp.
Sen när kullen föds, då blir dom bara två och där försvann mitt hopp, det var ju så fina barn i förra kullen så jag såg min chans rulla då det säkert (övertygad om detta) fanns uppfödare eller utställare på kö för att få från denna parning 🙁
Men jag kände mig ganska nöjd då jag fick åka ner och titta på valparna och då förstod jag att jag skulle faktiskt få köpa en av dessa.

Som Maria skrev i min tråd igår:
”Hon hade ett fint syfte här på jorden – att lyfta Dig” å det var nog så
Men nu var det dax att lämna tillbaka henne.

Thelma Thelma Thelma

Så har vi landat lite i vad som kanske skall komma och kan skriva av mig lite om alla känslor runt detta……

Thelma har ju som sagt hosta i 4-5 dagar/nätter men vi tänkte att vi väntar ut lite och ser om det blir någon förbättring.
Tyvärr blev det inte bättre så jag beställer en tid och den natten hostade hon ännu mer så helt klart rätt beslut att boka en tid.

Veterinären ställer lite frågor och hamnar ganska snabbt med stetoskopet på bröstkorgen, sen skickas hon på röntgen och säger att det ganska säkert är hjärtat och vätska i lungorna. Hon kommer tillbaka en liten stund senare och bekräftar detta.
DÄR OCH DÅ målar man upp den värsta bilden man kan i skallen, men efter litet samtal med Veterinären så lugnar jag mig lite. Och sen får jag PM från andra som haft liknande å jag lugnar mig lite (Tack till er)

Jag får ett papper i handen där det finns instruktioner och info, det står bla att ”man ska se en förbättring redan första dygnet”
Jo tjena tänker jag, men ojojoj vilken skillnad…
Hon är Piggare och hon hostar inte som dagen innan, men man ser ju att hon är tagen av allt hostande. Dag 3 är hon ännu piggare och hon är med och busar lite i hundgården. (jag bromsar henne till sist)
Men inatt har hon hostat lite mer igen även om hon är piggare så jag hoppas att det inte går åt fel håll nu.
Vi ska tillbaka till Veterinären imorgon och då blir det säkert en ny röntgen som kanske kan visa om hennes hosta beror på vätska eller om det är något annat.

Jag vet att jag just nu har Thelma på lite ”Lånad Tid”. Hon är snart 13 år och kanske åldern tar ut sin rätt. MEN hon är så jävla pigg i övrigt så jag måste ge henne denna chans, men ser jag att detta inte hjälper och blir ”bättre”, att vi kan hålla det i schack, så vet jag vad som måste göras även om min värld rasar.
Thelma och Lisa var mitt stöd i en mycket mörk period i livet, efter att ha jobbat hela mitt liv efter att jag gjorde lumpen så blev jag sjukskriven, en sjukskrivning som kändes som en kniv i ryggen, jag dog väl lite där.
Men då kommer Thelma in i mitt liv, och senare Lisa, så jag fick något att göra, livet fick en mening igen och allt var inte nattsvart.
Hade inte dom kommit just då så hade jag nog inte varit där jag är idag, det var många konstiga tankar i mitt huvud då, å att söka hjälp fr dessa det fanns inte..
Men min hjälp hette Thelma och Lisa och idag är vi på banan igen !!
Så nu hoppas jag och ber till någon att allt visar att det blivit bättre imorgon, annars kanske vi måste åka hem och fundera lite på framtiden.

  • VÅR SPONSOR